Recepty

Lowcarb vaření se nijak neliší od běžného vaření. Není potřeba nakupovat žádné speciální suroviny. Nejlepším přístupem je vařit ze základních potravin jako je maso, vejce, ryby, sýry a mléčné výrobky, vše doplněné zeleninou a kvalitními tuky, jako je např. olivový olej, máslo, sádlo.

LC recepty naleznete na mém blogu www.deliketo.cz. Osobně Vám pak mohu doporučit stránky Lucky Grusové www.paleosnadno.cz. Lucčiny recepty se těší velké oblibě a můžete je mít i ve formě lákavé Voňavé kuchařky či praktického stolního kalendáře.

Pro rychlou inspiraci mám pro Vás pár jednoduchých nápadů hned teď!

 

RESTOVANÉ ŽAMPIONY S VAJÍČKEM

Čerstvé žampiony orestujte na olivovém oleji, osolte a smíchejte s hrstí nasekané petrželky. Přidejte natvrdo uvařené vejce a máte hotovo!

 

CUKEŤÁK

Jednu střední cuketu (bez středu) nastrouhejte s jednou mrkví. Posolte, promíchejte a nechte cca 20 min pustit vodu.
Směs jsem pečlivě vymačkejte. Přidejte jedno rozšlehané vajíčko a hrst nastrouhaného eidamu. Smažte jsem na oliváči na středním plameni z každé strany cca 3 minuty.